Küsimus nr 3479

Helen küsis (12. märts 2008)
Tere. Mul eemaldati breketid. Aga hambad on nüüd krobelised ja liimijääke täis. Mõned liimijäägitükid on isegi päris suured ja teravad keele all katsudes. Samas arst ütles, et neid liimijääke ei poleeritagi hammastelt maha, sest see kahjustab hambaemali. Liimijäägid pidid ise maha kuluma hambapesu käigus mõne kuu jooksul.
Kas tõesti liim ise kulub hambapesuga maha?
Kui ma nüüd soodapesu laseks hambaarsti juures teha, kas siis soodapesu eemaldaks liimijäägid hammastelt?
Triin Jagomägi vastas (2008-03-17 22:46)
Liimijäägid ikka puhastatakse ettevaatlikult hammaste pealt ära. Peale esmast suuremat puhastust võivad jääda mõningad ebatasasused, sest kõiki liimijääke ei pruugi kohe ülesse leida, aga järgneval visiidil puhatstakse siis veel. Liimijäägid küll ei peaks hammastele jääma.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.