Küsimus nr 3377

Triin küsis (4. veebr 2008)
Tere,
mulle on paigaldatud damon breketid (ülesse) ja siin jaanuari keskel käisin viimati ning pandi mulle viimane traat..st rohkem uut traati panema ei pea..et see oli viimane kord (küsisin)
aga kuna kolisin tallinna ja siis oleks vaja mul arsti vahetust..et ei tea kui kaua mul peavad need ülemised veel olema..pidin muidu alla ka panema aga otsustaisn selle kaugemasse tuleviku lükata. Vana arst ütles et kui alla ka panen jaanuari lõpus saan juuniks ülemistest lahti..et nad peavad koos ka olema..aga kui ma nüüd ei panegi..t siis mis ajast ma peaksin uuele arstile aja panema

selline keeruline lugu
Suuur aitäh!
Triin
Triin Jagomägi vastas (2008-02-06 11:07)
Eestis töötavad ortodondid tunnevad üksteist ja sellepärast võiksite oma Tallinna kolimisest rääkida just oma ortodondiga. Tema kindlasti soovitaks teile ka uut ortodonti Tallinnas. Patsiendi ravi jätkamine teise arsti juures nõuab protseduurireegelite jälgimist ja mõningast paberimajandust. Uus arst peab vanalt arstilt saama kõik teie raviga seotud paberid ning peab saama ka ülevaate teie algdiagnoosist, raviplaanist ja senisest ravist, sest muidu on ravi jätkamine uues kohas seotud väga paljude teadmatusest tulenevate ohtudega.
Hambumusanomaalia puhul vajavad ravi reeglina ikka mõlemad hambakaared. Peale ravi peavad ju hambakaared omavahel korralikult kokku käima, ortodontiline ravi ei ole ainult esteetiliste näidustustega. Kui te ravi alustades leppisite kokku mõlema kaare ravis, siis poolepeal ei ole mõistlik ravist loobuda, sest see muudab ka kogu lõpptulemust.
Uue aja uude kohta saate panna selleks ajaks, mil teil peaks olema oma raviarsti poolt määratud korraline visiit aparaadi aktiveerimiseks. Ja uude kohta minekul peavad teil kaasas olema ka kõik eelmises kohas tehtud ravi puudutavad dokumendid (koopiad).
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa