Küsimus nr 3351

Mariliis küsis (25. jaan 2008)
Tere.
Minu mure seisneb hammaste laminaatides.
Mul on hambad terved ja rahuldava kujuga, kuid värvus on vaatamata mitmetele valgendusprotsessidele (geel, kaped, laser) ikka väga kollased. Pean hügieenist lugu, ei joo kohvi ega suitseta-hambad on lihtsalt väga kollased. Soovin säravvalgeid hambaid ja lasta paigaldada laminaadid kaheksale esihambale, alumised hambad naeratades ega rääkides ei paljastu. Sooviks teada, kas seda protseduuri tehakse ka rasedatele või peaksin ootama beebi sünnini? Samuti loen erinevate hambakliinikute lehekülgedelt, et osad paigaldavad portselanist ja teised keraamilisi laminaate. Ka hinnad 2500 kuni 7000 üks hammas. Kas peaksin lähtuma teooriast, mida kallim, seda parem? Tänan.
Triin Kunsing vastas (2008-02-04 15:25)
Laminaate saab panna ka raseduse ajal, mingeid vastunäidustusi selleks otseselt ei ole. Kui Teie suuhügieen on korras ning raseduse ajal muutunud hormoonide tase pole suuõõne seisukorda (just igemeid) kuidagi muutnud, siis valige lihtsalt endale sobiv aeg laminaatide tegemiseks.

Portselanist laminaadid ongi keraamilised laminaadid. Lisaks on olemas tsirkooniumist laminaadid, mis on väga tugevad ning peaksid andma kõige esteetilisema tulemuse. Selliste laminaatide hinnatase on ka kõrgem. Hinnad võivad erinevatest kliinikutes tõepoolest üsna suurel määral kõikuda. Soovitaksin paar-kolm suuremat kohta välja valida ning konsultatsioonile minna, et täpsemat infot saada ja selle põhjal juba oma valik teha. Kindlasti ei soovita ma valida kõige odavamat varianti.



Triin Kunsing Triin Kunsing, hambaarst

Haridus: Tartu Ülikool 1995-2000, 2000 a. Stockholmi Karolinska Instituut. Töötab Tallinnas Kliinik 32-s hambaarstina, kus tegeleb eelkõige ravi- ja proteesitöödega

Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn