Küsimus nr 3164

Kristal küsis (14. okt 2007)
Tere.
Oleksin huvitatud hammaste laserravist kuna ma kardan meeletult hambaarste. Kas selle laseriga puurimine on nagu tavalise puuriga ainult et ei ole midagi tunda või tuleb seda mitu korda puurida? Kui palju see siis kallim on tavalisest hinnast? Kas teie hinnakirjas on tavalise ravi hinnad või laserravi hinnad? Ja kes teie kliinikus ravib laseriga või ravivad kõik?
Ette tänades Kristal.
Marek Vink vastas (2007-10-17 08:22)
Laseril põhinevate seadmete kasutamine laiendab eelkõige hambaravivastuvõtul osutatavate protseduuride ringi. Lihtsustatult võib öelda ka, et ühe visiidi jooksul jõuab rohkem teha. Näiteks asetada täidiseid hambakaelale allapoole igemepiiri nii, et samal visiidil lõigatakse eest liigne pehmekude, mille järel saab koheselt asetada täidise. Ka näiteks traditsiooniliselt mitmele visiidile jaotuv juureravi on võimalik läbi viia ühel visiidil. Ka igemehaiguste kontrolli alla saamisel on laserravil eeliseid jne..

Laseriga hambakõvakoe prepereerimine on suhteliselt aeglane ja piiratud otse silmadega nähtavale alale. Seega on tagahammaste korral enamasti
mõistlik opereerida traditsioonilise "puuriga". Ei tasu endale illusiooni luua, et laserseade hambaasrtikartust raviks. Kartusest üle saamiseks peab patsient ennast lihtsalt kokku võtma ja regulaarselt hambaarsti külastama, mille tulemusel tekib ravi eelduseks hädavajalik usalduslik suhe.. Tänapäevased tuimastusvahendid võimaldavad kõigil hambaarstidel teenust valu tekitamata osutada.

Marek Vink Marek Vink, hambaarst

Haridus: Tartu Ülikool 1989-1992, Helsingi Ülikool 1992-1995. Tartu Ülikooli õppejõud 1997-2005. Hetkel hambaarst Al Mare Hambakliinikus. Hambaarstide Liidu president

Seotud asutustega:
· Meliva Al Mare hambakliinik Vabaõhumuuseumi tee 2A, Tallinn
· Meliva KW hambakliinik Pärnu mnt 22-2, Tallinn