Küsimus nr 2984

Merlet küsis (7. mai 2007)
Tere!

Mul on selline küsimus, et kui paar tagumist hammast on puudu ja selle tõttu selle kohal olevad ülemised hambad on allapoole vajunud, kas siis on võimalik neid tagasi üles saada? Kuna puuduolevad hambad on kõige viimased habad, kas siis ei ole võimalik ka nn silda panna? Ja kui selline probleem suus on, kas see tuleks enne breketite panemist korda teha?

Vastuse eest ette tänades,
Merlet
Triin Jagomägi vastas (2007-05-10 07:54)
Kirja teel on väga raske täpset vastust anda. Ortodontiliselt on võimalik hambaid nihutada nii kuidas vaja on. Viimaste hammaste puhul võib vajalikuks osutuda breketravi koos ortodontilise implantaadiga, sest viimastele hammastele ei ole võimalik muidu õiget jõudu rakendada. Võiksite minna konsultatsioonile kliinikusse, kus kasutatakse ka ortodontilisi implantaate: Ortodontiakeskus, Merimetsa Hambakliinik, Citymed.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.