Küsimus nr 2608

Mart küsis (2. nov 2006)
Mul on suhteliselt koledad hambad ma ise leian vähemasti nii, kuigi keegi pole mulle otseselt mitte midagi nende kohta viimase mingi kümne aasta jooksul öelnud arvan ma ikkagi, et need ei kõlba mitte kuhugi. Kas on võimalik mul endal disainida või olla juures ja nende disainimisel vms . Põhimõtteliselt tahan teada mis moodi üldse võimalik teha korralik naeratus mulle, kaua see aega võiks võtta kõik nende tegemine jne ning ka palju kroone see maksma läheb.

??
Marek Vink vastas (2006-11-07 08:09)
Patsiendi kooperatsioon väga hea ravitulemuse saavutamiseks on primaarne. Ka oma naeratuse kujundamisel saab patsient abiks olla. Esmalt teada andes, mis konkreetselt teda häirib. Arst saab siis vajadusel näiteks igemeid vähemaks lõigata (visuaalselt hambakrooni pikendades). Ka kunsthammaste värvi, kuju ja suuruse juures saab patsient aidata. Suuremate proteetiliste tööde planeerimiseks modelleeritakse esmalt tulevased hambakroonid vahast kipsmudelile, mille alusel valmistatakse ajutised hambad. Just selles etapis saab patsient öelda, kui hammaste morfoloogia vajaks kohendamist. Ajutiste plastmasshammaste suus olles saab patsient öelda, mida ta päriskroonide puhul teistmoodi sooviks. Proteeside valmistamisele hambalaboris võib kuluda kuni paar nädalat. Esteetiliste kunsthammaste maksumus sõltub kasutatavast tehnoloogiast ja materjalist. Ühe metallokeraamilise krooni hind võib olla keskmiselt 3000 krooni. Täiskeraamiliste kroonide hinnad võivad ulatuda kuni 6000 kroonini.
Marek Vink Marek Vink, hambaarst

Haridus: Tartu Ülikool 1989-1992, Helsingi Ülikool 1992-1995. Tartu Ülikooli õppejõud 1997-2005. Hetkel hambaarst Al Mare Hambakliinikus. Hambaarstide Liidu president

Seotud asutustega:
· Meliva Al Mare hambakliinik Vabaõhumuuseumi tee 2A, Tallinn
· Meliva KW hambakliinik Pärnu mnt 22-2, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.