Küsimus nr 2316

Anchelita küsis (24. märts 2006)
Tere! Mul on selline mure. Läksin üks päev hambaarstile. Ta tegi tuimestuse kaks korda, kuna eriti ei mõjunud. Hambaarst ei teadnud et mul keeleneet on sest ma olin selle ära võtnud. Kuid kui hambaarsti juures asjad aetud sai läksin koju ja panin needi tagasi.
Tuimestus hakkas vaigselt tagasi tõmbuma kui lõpuks enam ei olnud midagi. Kuid juba paar päeva on üks keele pool olnud ikka nagu tuimestuse alguses. Selline tunne nagu oleks keelt millegi kuumaga põletanud ja maitset ei tunne. Samas tundub naljakas sest midagi tulikuuma ma söönd ei olnud. Kuna olen ka suitsetaja, siis kas mul on põhjust karta keelevähki. Varsti lähen jälle hambaarsti juurde ning kas ma peaks talle sellest rääkima. Sest natukene hirm on ikka.

Ette tänades Anchelita!
Marek Vink vastas (2006-03-27 08:28)
Tõenäoliselt on juhtetuimastuse tegemisel süstlanõel riivanud keelenärvi ja nii põhjustanud närvitüve trauma. Selle mitte väga haruldase tüsistuse tagajärjed (tundlikkuse puudumise/vähenemise nähud) mööduvad tavaliselt mõne nädala jooksul.

Marek Vink Marek Vink, hambaarst

Haridus: Tartu Ülikool 1989-1992, Helsingi Ülikool 1992-1995. Tartu Ülikooli õppejõud 1997-2005. Hetkel hambaarst Al Mare Hambakliinikus. Hambaarstide Liidu president

Seotud asutustega:
· Meliva Al Mare hambakliinik Vabaõhumuuseumi tee 2A, Tallinn
· Meliva KW hambakliinik Pärnu mnt 22-2, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.