Küsimus nr 2282

Helena küsis (12. märts 2006)
Tere.Mul on plaan ülemistele hammastele panna breketid. Tahaksin neid, millel ees on keraamilised ja taga metallist.tekisid mõned küsimused:
Kas pinguldamine on kallim tänu sellele et ees on keraamilised?
Mitmele hambale keraamilised pannakse?
Kui juhtub et breket läheb katki, kas pean uue ise kinni maksma?
kui jah, siis kui palju parandamine/uus breket maksaks?

Ja veel ma lugesin foorumist, et keraamiline breket on kuskil 50 eek kallim kui tavaline - on see nii? Kui palju mul ligikaudselt maksma läheks selline breketite panek?

Ette tänades,
Helena.
Triin Jagomägi vastas (2006-03-15 11:33)
Erinevates firmades on erinevad hinnakirjad ja erineva maksumusega erinevate tootjate breketid. Osalise paneku puhul pannakse reeglina keraamilised breketid esimesele 6-le hambale. Keraamiliste breketite puhul ei peaks pingutamine olema kallim. Kallimad on näiteks valge kattega esteetilised kaared. Breketi katki mineku puhul maksab tavaliselt uue breketi eest patsient. Hinna kohta saate vastuse kindlasti oma ortodondilt, sest nagu varem kirjutasin on erinevates firmades erinev hinnakiri.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.