Küsimus nr 2208

Andrus küsis (8. veebr 2006)
Mul on keele tagaosas paksult seda valkjat kihti. Ma ei saa seda hambaharjaga ära ega selle uue colgate 360 hambaharja keelepuhastajaga. Hingeõhk haiseb jubedalt ka peale hambapesu. Ise pesen 2 korda päevas hambaid. Hambad on täiesti terved olnud jäävhammaste kasvamisest peale ja ühtegi auku pole ka olnud sellest ajast peale. Et nagu kas see keelekaabits võtab terve keele pealt kihi ära, palju maksab keelekaabits ja kas seda leidub igas apteegis.
Tänan!
Terje Altosaar vastas (2006-02-10 15:11)
Keelekaabits eemaldab keele pinnalt ja hambahari hammastelt katu ehk bakterimassi. Keelekaabitsaid on müügil apteegis ja nende valik on lai. Erinevatel tootjatel on erineva välimuse ja hinnaga kaabitsad. Samas võib ka hambaharjaga peale hammaste pesemist pesta keelt.

Kui keele pesemisne ikka ei anna soovitud tulemust siis soovitan pöörduda Teie hambaarsti poole kliiniliseks kontrolliks. Ebameeldiva hingeõhu tekkimisel võib olla erinevaid põhjusi. Oluline on see leida koos oma hambaarsti abiga .

Jõudu soovides,
Terje


Terje Altosaar Terje Altosaar, suuhügienist

Lõpetanud 2003 Helsingin Ammattinkorkeakoulun Sdati, 1995.a Helsingin IV Terveydenhuolto Oppilaitos. Täiendused ka Soomes, Rootsis, Saksamaal, Austrias jne. Töötanud suuhügienistina ja lektorina. Töötanud välja hambaarstiabide ja suuhügienistide kutseoskusnõuded. Hetkel töötab AS ODE Hambakliinik suuhügienistina. Projektimeeskonnas "Laste hammaste tervis"

Seotud asutustega:
· Dukan & Korrovits Hambaravi Kitsas 8, I korrus, Tartu, Tartumaa
· ODE AS Riia 11, Tartu, Tartumaa