Küsimus nr 2144

Anni küsis (16. nov 2005)
Tere! Mõned päevad enne breketite paigaldamist pidavat arst paigaldama hammaste vahele kummid. Mis see tähendab? Mille jaoks?
Triin Jagomägi vastas (2005-11-17 11:45)
Kui raviprotsessis kasutatakse võrusid, siis umbes 1 nädal enne asetatakse hammaste vahele nn. separatsioonikummid. Nende ülesandeks on kahe hamba vahet natuke suuremaks teha, et arstil oleks võimalik ümber hamba asetada metallist võru. Peale separatsioonikummide asetamist võivad hambad hellaks muutuda. Sel perioodil ei ole soovitatav ka süüa väga venivaid ja nätskeid toiduaineid (närimiskumm), et separatsioonikummid väga varakult hammaste vahelt ära ei tuleks.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.