Küsimus nr 1994

tulevane hambatehnik küsis (18. sept 2005)
Kui suust puuduvad kõik 28(32) hammast, oleks kõige odavam proteesimisvariant mõlemad totaalid. Küsimus selles, et kui ma tahaks nüüd kõik hambad asendada implantaatidega, siis kas ma pean arvutama 28x1 implantaat või tuleb see natuke odavam? Sest ilmselt ei pea ju igale hambale seda tihvti lõualuusse panema, saab ju ka sildadena seda teha? Kas see tuleb odavam sel juhul? Ja siis veel, keskmiselt maksab üks tihvt koos krooni ja paigaldusega?
Aitäh!
Ivo Ost vastas (2005-09-20 14:10)
Ei pea tõesti tegema igale hambale implantaati, võib olla saab hakkama isegi kahe implantaadiga mõlemas lõualuus, mille külge siis kinnitub totaalprotees.
Kui aga on soov implantaate rohkem saada, siis tuleks asja juba konkreetsemalt vaadata, uurida röntgenpilte, hinnata luupaksust ja olemasolu, komplitseeritud juhtudel tuleks teha põskkoopapõhja tõstmist, luu atransplantaate jne, mis ei tee seda tööd kohe kindlasti odavamaks.

Millisest kroonist ja tihvtist on küsimus ka implantaadi kroonist, või kroonist mida tehakse oma hamba/juure peale?
Ivo Ost Ivo Ost, hambaarst

Töökoht: Stomms OÜ, Punane 14A-312. Erialased huvid: implantoloogia, proteesimine, kirurgia, ravi.

Seotud asutustega:
· Lumi Dental (Postimaja Hambakliinik) Narva mnt 1, Tallinn
· Stomms OÜ Punane 14A, kab. 312 (3. korrus), Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.