Küsimus nr 1813

Ruth küsis (6. apr 2005)
Käisin hambaravis konkreetse probleemiga, kus kahe hamba vahele pidevalt näts ja toit kinni jäi, kuna hambavahe oli ka tumedam ja kohati tekitas ka tundlikkust, arvasin et seal on auk. Hambaarst aga ütles, et seal ei ole auku ja soovitas kasutada hambaniiti. Arst leidis vaid ühe augu parandas selle ja samuti puuris välja väikse pruuni pleki, kuhu pani täidise. Pool aastat hiljem teeb kahe hamba vahel olev probleem suuremat ebamugavust ja arsti pandud väike täidis tuli välja. Teise arsti juurde minnes tuli välja, et kahe hamba vahel on väga suur auk ja enne parandamist peab tegema ka juureravi. Kuna täpselt nädal on läinud garantiist üle, siis ei saa lasta garantii alusel valesid otsuseid teinud arstil täidist uuesti panna.
Kuna ma ei sooviks ennekõike, et ka teised inimesed antud arsti pärast kannataksid, siis mida teha minu olukorras, kas on mul õigust saada arstilt mingit hüvitust, või mis üldse antud olukorras tehakse?
Timo Paberit vastas (2005-04-07 15:32)
Paraku on tegu küllalt keerulise probleemiga, mida hea meelega ei tahaks kommenteerida. Esiteks- meditsiinis ei saa anda garantiisid vaid võime rääkida pigem prognoosist. Manipuleerime bioloogilise e. elus-materjaliga, mistõttu on väga keeruline täpselt välja selgitada, kuna on tegemist arstliku eksimusega. Hambaravi on valdkond, kus spetsialist vajab lisaks pidevale enesetäiendamisele ka väga häid käelisi oskusi ning planeerimisvõimet. Kui Te ei ole rahul osutatud teenuse kvaliteediga, soovitan leida spetsialisti, kellega koostöö sujub.
Timo Paberit Timo Paberit, hambaarst

1999-2000 EHÜL president. Lõpetas TÜ hambaarstina 2001. Töötab Tallinnas Merimetsa hambakliinikus ja Viru hambakliinikus ning Cardens hambakliinikus Tartus

Seotud asutustega:
· Cardens OÜ Jaani 20, Tartu, Tartumaa
· Kesklinna Hambakliinik OÜ Lai 10, Pärnu, Pärnumaa
· Kreutzwaldi Hambakliinik Kreutzwaldi 3, Tallinn
· Lasnamäe Hambakliinik OÜ Tähesaju 14, Tallinn
· Viru Implantoloogia Narva mnt.1, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.