Küsimus nr 1749

Neiu17 küsis (17. märts 2005)
Mu ülemised hambad vajavad korigeerimist. Esihammaste vahe on lai. Ning hambad vajavad ka parandamist (mõlemal pool ülemises reas eelviimases hambas auk)
Ma kunagi sain klambrid, kuid need kadusid ära, kuna neid sain ju ära võtta.. Ma olen üritanud hambaarsti juurde minna, kuid alati hambaarsti juurde jõudes olen araks löönud.. ja ei julge minna, kuna ma viimati käisin hambaarsti juures 3 aasta eest ja see oli ka koolis, kus saadeti mind edasi hambaarsti juurde, kuid ma ei läinud, kahetsen seda. Kuid mulle ei meeldi hammaste puurimine, seepärast pole julgenud tagasi mina :S ..
Ma ei tea millised on hinnad, kas on võimalik seda hambavahe ära kaotada, hambaid korda saada..
Sooviks teada, mis teha oleks võimalik ja palju see maksta võiks, pole kellegiga sellel teemal rääkida julgenud, kuid hiljti sõbranna lihtsalt vihjas, et Tllinas ühel tuttaval tehti tasuta hambad korda, kuna alla 18 aastane.

Äitähh !
Triin Jagomägi vastas (2005-03-21 08:47)
Alla 19 aastataste patsientide hammaste parandamise eest tasub Haigekassa. Ortodontiline ravi kaetakse HK poolt ainult raskete hambumusanomaaliatega patsientide puhul. Juhul kui probleemiks on vahe kahe esimese hamba vahel, siis selle probleemi ravimise eest tuleb patsiendil ise tasuda. Ravivõimalusi on mitmeid ning nad on ka erinevast hinnaklassist. Enne ortodontilise raviga alustamist tuleb aga kindlasti hambad ära ravida.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.