Küsimus nr 1689

Lea küsis (23. veebr 2005)
Kui sild jääks toetuma hambale, mida on parandatud ja milles on üsna suur täidis aga muidu näeb korralik välja, siis kas selline sild on vähem vastupidavam?
Ja kas siis on tõesti mõtekas silla ühiku arvu suurendada ja veel üks oma hammas panna krooni alla, et jõuda parema tugihambani?
Marek Vink vastas (2005-02-25 09:59)
Selline arutluskäik tundub mõistlik. Kui tugihamba täidis on väga suur (ehk siis kroon kinnitub suures osas täidise külge), on olemas oht, et täidise hamba küljest lahti tulles, on ka sild lahti. Kroonid-sillad on suhteliselt kallis ja vastupidav ravilahendus, nii on igati mõistlik tulevikku vaadata ja võimalikud tüsistusohud elimineerida. Parafraseerides võib öelda, et protees on täpselt nii vastupidav, kui on selle kõige nõrgem koht...
Marek Vink Marek Vink, hambaarst

Haridus: Tartu Ülikool 1989-1992, Helsingi Ülikool 1992-1995. Tartu Ülikooli õppejõud 1997-2005. Hetkel hambaarst Al Mare Hambakliinikus. Hambaarstide Liidu president

Seotud asutustega:
· Meliva Al Mare hambakliinik Vabaõhumuuseumi tee 2A, Tallinn
· Meliva KW hambakliinik Pärnu mnt 22-2, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.