Küsimus nr 1640

Liisa küsis (2. veebr 2005)
MInd vaevab juba pikemat aega probleem, millega ei oska kusagile pöörduda.
Nimelt olen ma tihe huuleherpese käes kannataja. Umbes aasta tagasi hakkasid analoogsed moodustised tekkima suu limaskestale, (kurgulakke, igemetele - turse mis muutub villiks ja seejärel haavandub) kas võib oletada, et tegemist on huuleherpese ülekolinud variandiga või võivad kirjeldatud kaebused mõne muu haiguse väljendiks olla. Kust abi otsida??

Aitäh,
Liisa
Terje Altosaar vastas (2005-02-04 14:13)
Nn. "külmavillide" ravi on paraku ainult sümptomaatiline. See tähendab, et ravitakse ainult kaebusi, mis villide või haavandite tagajärjel tekivad. Ravi on põhiliselt valu vaigistav. Vältida tuleks teravamaitselist toitu, happelisi tsitrusvilju ja nende mahlu.

Kui Herpes Simplex avaldub liiga tihedalt siis on võimalik teostada ka üldist viirusevastast ravi. (Perearst annab tab. retsepti) Seega on võimalik vähendada viiruse hulka organismis ning villide ilmnemise sagedust piirata.

Uute haavandite tekke ära hoidmiseks tuleks lihtsalt vältida külmetumist, suu limaskesta vigastamist (nt. põske hammustamist).

Soovitan lugeda ka Levinud viirus - Herpes Simplex


Terje Altosaar Terje Altosaar, suuhügienist

Lõpetanud 2003 Helsingin Ammattinkorkeakoulun Sdati, 1995.a Helsingin IV Terveydenhuolto Oppilaitos. Täiendused ka Soomes, Rootsis, Saksamaal, Austrias jne. Töötanud suuhügienistina ja lektorina. Töötanud välja hambaarstiabide ja suuhügienistide kutseoskusnõuded. Hetkel töötab AS ODE Hambakliinik suuhügienistina. Projektimeeskonnas "Laste hammaste tervis"

Seotud asutustega:
· Dukan & Korrovits Hambaravi Kitsas 8, I korrus, Tartu, Tartumaa
· ODE AS Riia 11, Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.