Küsimus nr 1611

Marju küsis (23. jaan 2005)
Mind huvitab kas enamik Tallinna hambaarste kasutab juba xrayproline aparatuuri, mis 80-90% kiiritust annab, või ei ole see nii? Tänan.
Timo Paberit vastas (2005-01-26 08:17)
Mulle jääb küsimus pisut arusaamatuks. Mõeldud on vist ikka seda, et teatud röntgenaparaatidel on kiirgusdoos madalam, kui teistel?? "Enamik Tallinna hambaarste" on väga huvitav mõiste :)) Kõik eesti hambaarstid kasutavad kiirgusallikaid, mis on läbinud vastava kiirguskontrolli ning mõõtmised. Loomulikult on uuemate röntgenseadmete ning digitaalse tehnika puhul röntgenkiirguse annus madalam ning ka muud näitajad veidi paremad. Digitaalsed ehk arvutiseeritud röntgensüsteemid on juba suhteliselt levinud nii Tallinna piires kui ka mujal. Loomulikult näitab antud tehnika kasutamine arstide tõsist suhtumist oma töösse ning hoolivust patsientide tervise osas. Paraku on süsteemid veel võrdlemisi kalli soetushinnaga, mistõttu on digitaalne pilt sageli veidi kallim tavaröntgenpildist.
Timo Paberit Timo Paberit, hambaarst

1999-2000 EHÜL president. Lõpetas TÜ hambaarstina 2001. Töötab Tallinnas Merimetsa hambakliinikus ja Viru hambakliinikus ning Cardens hambakliinikus Tartus

Seotud asutustega:
· Cardens OÜ Jaani 20, Tartu, Tartumaa
· Kesklinna Hambakliinik OÜ Lai 10, Pärnu, Pärnumaa
· Kreutzwaldi Hambakliinik Kreutzwaldi 3, Tallinn
· Lasnamäe Hambakliinik OÜ Tähesaju 14, Tallinn
· Viru Implantoloogia Narva mnt.1, Tallinn