Küsimus nr 1610

Krista küsis (22. jaan 2005)
Kui suure summaga tuleks arvestada kui mul oleks plaanis ülevalt neljanda väljatõmmatud hamba asemele teha protees ja kinnitada see sildadega kahe äärmise hamba külge. Ka need kaks kahelepoole auku jäävat hammast tuleks ära kroonida, sest ega seal suurt peale täidise polegi. Küsimus pole küll teab mis huvitav, aga siis vähemalt teaks ette, millise summaga peaks kindlalt arvestama. Kas suulaega proteesid on üldse tänapäeval arvestatavad ja mugavad (hind vist tuleks küll kuigipalju odavam?)?
Kas keegi teab, kas leiab internetist kuskilt ka proteesimisteenuste hinnakirja, hinnad muidugi on pidevas muutumises...
Ivo Ost vastas (2005-01-26 08:11)
Täpse hinna teada saamiseks tuleks ilmselt käia konsultatsioonil meelepärase hambarsti juures, sest hinnad võivad varieeruda. Ei saanud jutust õieti aru milline hammas puudub ja kus need suured täidised on. Kui puudub ülemine neljas hammas, siis saaks teha tegelikult konsoolsilla, e. siis toetada selle ühele hambale, kui aga see hammas on tõesti suurte täidistega, tuleks teha sild kahele tugihambale. Enne kindlasti tuleks teha panoraamröntgenpilt, et teada saada tugihammaste seisundit. Vastavalt hammaste seisundile tehakse kahe- või kolme ühikuga sild. Metallokeraamika ühiku hind algab ~2000-2500 EEK, tavaliselt veidi kallim, sõltub kohast. Muud on raske täpselt öelda.

Kodulehte omavate hambaravide nimekiri on siin:
http://www.hambaarst.ee/lingikogu.php/?tid=18
Ivo Ost Ivo Ost, hambaarst

Töökoht: Stomms OÜ, Punane 14A-312. Erialased huvid: implantoloogia, proteesimine, kirurgia, ravi.

Seotud asutustega:
· Lumi Dental (Postimaja Hambakliinik) Narva mnt 1, Tallinn
· Stomms OÜ Punane 14A, kab. 312 (3. korrus), Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.