Küsimus nr 1580

Marju küsis (14. jaan 2005)
Minul parandati kevadel hammast, kuid ta jäi endiselt tundlikuks, ootasin, mitu korda pandi sinna midagi uuesti, siis tehti pilt ja kõik pidi olema korras, närv olevat kaugel. Siis sept.kuus pani teine hambaaarst täidise lõplikult peale, kuid sama asi jätkus endiselt - hell ja tundlik.
1,5 kuud tagasi tõmmati mul välja 2-3 a.probleemi teinud alumine takusehammas, millel on korra ennem mädane ige katki lõigatud ja mis on valesti kasvanud, mitte hambareas. Tõmbamine suht raske, neli juurt, valutas nädal aega kindlasti, peale seda tõmbamist aga muutus mul suus midagi - see teine parandatud hammas või selle lähedal tunneb nüüd palju rohkem valu ja väga tundlik külmale, igemed on mitme hamba juurest väga haiged.
Kas probleem võib olla kusagil hoopis mujal, kaks arsti arvavad erinevalt - et see parandatud hammas tuleks suretada - ja teine arvab et tuleb korralik ülevaatus? Ootan vastust,aitäh!
Ivo Ost vastas (2005-01-17 15:06)
Raske on sellele vastata ilma asja nägemata - pärast täidise asetamist võib hammas olla tundlik mingit aega, tavaliselt asi möödub ja hammas rahuneb maha. Kuid vahel tekib pulpiit, siis tuleb hammas suretada.
Ivo Ost Ivo Ost, hambaarst

Töökoht: Stomms OÜ, Punane 14A-312. Erialased huvid: implantoloogia, proteesimine, kirurgia, ravi.

Seotud asutustega:
· Lumi Dental (Postimaja Hambakliinik) Narva mnt 1, Tallinn
· Stomms OÜ Punane 14A, kab. 312 (3. korrus), Tallinn