Küsimus nr 1469

Keryt küsis (16. nov 2004)
Mul on selline mure, et mul alumisel real 5. hambad puuduvad ja nagu röntgen näitab neid seal ka pole. Seoses sellega on alumine lõualuu nagu väiksem ja hammaste lõikuvus pole korras. Mulle pakuti ainsa lahendusena operatsioon lõigata lõualuu läbi ja tõsta ette poole... Aga see vist liiga riskantne????
Või võin ju ka nii kenasti ära elada? Teistele inimestele see silma ei hakka ja ennast ka eriti ei sega
Triin Jagomägi vastas (2004-11-18 16:22)
Hambumusanomaalia puhul kirurgilise ravi kasutamine on tänapäeval väga levinud. Suure anomaalia puhul on see meetod ainuke, millega on võimalik saada kõige paremaid funktsionaalseid ja esteetilisi tulemusi. Juhul kui te hetkel selleks raviks valmis ei ole, siis võib sellele mõelda ka hiljem. Te olete nüüd teadlik, millised võiamalused on Teie hambumusanomaalia korrigeerimiseks. Antud portaalis on varem ka artiklina kirjutatud ortognaatse kirurgia võimalustest koos ortodontilise raviga. Soovitan lugeda, saate põhjalikuma ülevaate.

Vt lisaks:
http://www.hambatehnik.ee/hammas/index.php/?id=76
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.