Küsimus nr 1391

Trinx küsis (21. okt 2004)
Olen 17 a. pool kuud tagasi pandi ülesse breketid. Nüüd ootan alumistele hammastele breketeid, et siis operatsioonile minna. Nimelt on mul alumine lõuluu 5 kraadi vale. Olen otsinud igalpoolt selle kohta informatsiooni, aga kahjuks ei leia, et äkki on kuskil sellest pikemalt kirjutatud? Mind nimelt huvitab kõik selle kohta. Ma ei tea isegi mitte selle täpset nimetust, mis mul on.
Triin Jagomägi vastas (2004-10-25 09:55)
Kõige paremat informatsiooni saate oma raviarstilt. Kindlasti on raske informatsiooni otsida ja ka mul Teile anda, kui ei tea, millise probleemiga täpselt tegemist on. Raviarsti käest peaksite saama diagnoosi. Täpsema diagnoosi korral on juba lihtsam juhatada Teid konkreetse lugemismaterjalini. Ortognaatsest kirurgiast üldiselt saate lugeda:
http://www.hambatehnik.ee/hammas/index.php/?id=76
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.