Küsimus nr 1350

Eliisa küsis (8. okt 2004)
Olen 21-aastane. Eelmisel aastal külastasin hambaarsti üle pika aja. Siis avastati ka minu esimene hambaauk. Mul pole kunagi elus hammas valutanud.
Kui palju (orienteeruvalt maksaks) hammaste katmine fluorakiga? Kui efektiivne on see meetod hammaste kaitseks? Parimate tervitustega Eliisa, et teil stomatoloogidel hambad iialgi ei valutaks!:)
Terje Altosaar vastas (2004-10-12 13:52)
Tänan Eliisa tervituste eest.

Soovitan tutvuda hambaarst.ee järgmiste artiklitega:
Hambakaariese tekkepõhjused,
Hambakaariese profülaktika ja
Hambakaariese diagnostika ja ravi

Nagu artiklitest selgus, kaariese tekkel võib olla erinevaid põhjusi ja sellest sõltuvalt kasutatakse hambakaariese profülaktikas erisuguseid menetlusi. Hambakaariese ennetuses on fluoriiditeraapia tähtsal kohal aga seda vastavalt vajadusele. Tähtis on eelkõige välja selgitada põhjus miks olete ühe hambaaugu võrra rikkam ja siis teostada kaaries profülaktikat. Võib juhtuda et fluoriiditeraapa ei ole teile kõige sobivam.

Soovitan konsulteerida oma hambaarstiga ja leida ühiselt teile kõige sobivam profülaktiline meetod säilitamaks kaunid hambad veel paljudeks aastateks
Terje Altosaar Terje Altosaar, suuhügienist

Lõpetanud 2003 Helsingin Ammattinkorkeakoulun Sdati, 1995.a Helsingin IV Terveydenhuolto Oppilaitos. Täiendused ka Soomes, Rootsis, Saksamaal, Austrias jne. Töötanud suuhügienistina ja lektorina. Töötanud välja hambaarstiabide ja suuhügienistide kutseoskusnõuded. Hetkel töötab AS ODE Hambakliinik suuhügienistina. Projektimeeskonnas "Laste hammaste tervis"

Seotud asutustega:
· Dukan & Korrovits Hambaravi Kitsas 8, I korrus, Tartu, Tartumaa
· ODE AS Riia 11, Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.