Küsimus nr 1349

Agnes küsis (7. okt 2004)
Millest sõltub, kas haigekassa maksab breketid kinni või mitte? Kui hambad on väga viltused, siis kas on võimalik need viltused hambad välja tõmmata ja uued asemele panna? Kui on siis palju see maksma läheks?
Triin Jagomägi vastas (2004-10-11 08:58)
Haigekassa tasub ortodontilise ravi eest ainult väga raskete hambumusanomaaliate korral (diagnoosid on täpselt loetletud) kuni 19 aastastel patsientidel.
Ortodondid ravivad hambumusanomaaliaid. Küsimuse teise osa vastamisel paluks abi proteesiarstidelt või implantoloogidelt, kuna maksumuse arvutamise osas ei saa aidata. Kindlasti aga tasuks eelistada oma hambaid.
Triin Jagomägi Triin Jagomägi, ortodont

1987-1993 Tartu Ülikool, Arstiteaduskond, stomatoloogia eriala. 1993-1995 Kuopio Ülikool, International Institute for Oral Health, MSc in orthodontics. Alates 1996 Tartu Ülikool lastestomatoloogia assistent. SA TÜ Stomatoloogiakliinik arst-õppejõud.

Seotud asutustega:
· Meliva Tartu hambakliinik Riia 2, Tartu (Kvartali keskuse 3. korrusel), Tartumaa
· Tartu Ülikooli Kliinikumi Stomatoloogiakliinik L.Puusepa 1A (4.korrus), Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.