Küsimus nr 1271

Siret küsis (14. sept 2004)
Esitan küsimuse Terje Altosaar´ile.
Kus koolis teie õppisite suuhügienistiks? Kui palju on õppemaks seal koolis? Kas Eestis on vaja suuhügieniste?
Sooviks seda eriala väga õppida. Uurisin veidike ka õppimisvõimalusi Soomes, kuid soovin teie vastust,sest ei tea ju täpselt, milline kool oleks sobivaim, soodsaim.
Lugupidamisega, Siret.
Terje Altosaar vastas (2004-09-15 09:00)
Olen saanud erialase hariduse Soome Vabariigis, Helsingis. 1991 aastal läbisin sisseastumiseksamid, vestluse ja arvestati lõputunnistuse hinnete keskmist. Konkureerisin võrdselt soomlastega (mitte kui välismaalane). Soome Vabariigis erialane koolitus on riigi finantseeritud ja seega õppemaksu ei olnud.

1991-1995 õppisin Helsingin Terveydenhuollon-oppilaitoksessa ja 2001-2003 Helsingin Ammatinkorkeakoulussa. Olen väga rahul saadud haridustasemega ja julgen soovitada.

Harituid inimesi vajab mitte üksnes Eesti Vabariik, vaid EU liikmesmaa liikmena on töötamisvõimalused märksa laialdasemad.

Soovin Siret Teile jaksu oma ettevõtmistes ja seda vähemalt kuni diplomi kättesaamiseni.

Terje Altosaar Terje Altosaar, suuhügienist

Lõpetanud 2003 Helsingin Ammattinkorkeakoulun Sdati, 1995.a Helsingin IV Terveydenhuolto Oppilaitos. Täiendused ka Soomes, Rootsis, Saksamaal, Austrias jne. Töötanud suuhügienistina ja lektorina. Töötanud välja hambaarstiabide ja suuhügienistide kutseoskusnõuded. Hetkel töötab AS ODE Hambakliinik suuhügienistina. Projektimeeskonnas "Laste hammaste tervis"

Seotud asutustega:
· Dukan & Korrovits Hambaravi Kitsas 8, I korrus, Tartu, Tartumaa
· ODE AS Riia 11, Tartu, Tartumaa

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.