Küsimus nr 1269

Emmanuelle küsis (14. sept 2004)
Kas on võimalik ainult ülemine protees, kuna arvestades hambaproteesimise kallidust ehk pole võimalik mõlemaid ja kuna alumised esimesed hambad on veel omad olemas, siis pole tungivat vajadust ja kui kalliks see protseduur 60 aastasele pensionärile võiks minna? Kas kogu summa tuleb tasuda korraga või saaks ka osade kaupa?
Ette tänades tänulik virtuaalne patsient.
Timo Paberit vastas (2004-09-15 08:41)
Seda on praktiliselt võimatu öelda. Nimelt on iga inimene kordumatu, nagu ka suu ja hambad. Tuleks registreeruda hambaarsti vastuvõtule, kus professionaalse konsultatsiooni käigus antud küsimusi lahendada püütakse. Üldjuhul on suu tervik, mis tähendab, et proteeside valmstamisel peab lähtuma eelkõige hambumusest ja sellega seonduvatest võimalustest. Kindlasti on teatud kompromissideni võimalik jõuda. Pensionäridele peaks minu andmetel hakkama kehtima mõne aja pärast uus seadus, mille alusel hüvitatakse igal aastal mingi osa hambaproteeside valmistamisele kulunud rahast. Praeguse seaduse alusel kehtib see hüvitis vanaduspensionäridele ja üle 63-aastastele (2000 krooni 3 aasta jooksul)

Vt lisaks:
Hambaraviteenuse hüvitise taotlemise kord
Hambaproteeside hüvitamine
Haigekassa.ee - Hambaravihüvitis
Timo Paberit Timo Paberit, hambaarst

1999-2000 EHÜL president. Lõpetas TÜ hambaarstina 2001. Töötab Tallinnas Merimetsa hambakliinikus ja Viru hambakliinikus ning Cardens hambakliinikus Tartus

Seotud asutustega:
· Cardens OÜ Jaani 20, Tartu, Tartumaa
· Kesklinna Hambakliinik OÜ Lai 10, Pärnu, Pärnumaa
· Kreutzwaldi Hambakliinik Kreutzwaldi 3, Tallinn
· Lasnamäe Hambakliinik OÜ Tähesaju 14, Tallinn
· Viru Implantoloogia Narva mnt.1, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.