Küsimus nr 1253

Maarika küsis (4. sept 2004)
Käisin juulikuus hambaarsti juures - põhjuseks olid veritsevad igemed. Puhastati hambakaariest ja kästi pesta Parodontax hambapastaga ja loputada suud Corsodyl suuveega. Öeldi, et on igemepõletik.Nüüd avastasin, et hambad on osaliselt kaetud mingi pruuni katuga. Ülevalt neli hammast (seestpoolt), alt sama moodi aga hamba pealt. Kas selle põhjustas igeme veritsus või Corsodyl?
Kas seda kattu saab ise eemaldada mingi vahendiga? Kui kalliks see hambaarsti juures läheb? Elan välismaal, seepärast soovin enne arsti juurde minekut natuke infot. Vastuvõtul käisin Eestis. Ette tänades Maarika.
Terje Altosaar vastas (2004-09-10 09:28)
Corsodyl suuvesi on antibakteriaalse toimega ja sisaldab toimeainena kloorheksdinglükonaati.
Pikaajalisel Corsodyl suuvedeliku kasutamisel võib tekkida pigmentatsioon hammastele või keelele.
Keelel olev pruun pigment võib ise ära kuluda, aga hammastel olev tuleks eemaldada hambaravi kabinetis.
Kahjuks ei oska vastata küsimusele, mis puudutab hambaravikabinettide hindasid. Igas kabinetis on erinevad hinnad. Täpsema vastuse oskab anda Teie hambaarst.
Terje Altosaar Terje Altosaar, suuhügienist

Lõpetanud 2003 Helsingin Ammattinkorkeakoulun Sdati, 1995.a Helsingin IV Terveydenhuolto Oppilaitos. Täiendused ka Soomes, Rootsis, Saksamaal, Austrias jne. Töötanud suuhügienistina ja lektorina. Töötanud välja hambaarstiabide ja suuhügienistide kutseoskusnõuded. Hetkel töötab AS ODE Hambakliinik suuhügienistina. Projektimeeskonnas "Laste hammaste tervis"

Seotud asutustega:
· Dukan & Korrovits Hambaravi Kitsas 8, I korrus, Tartu, Tartumaa
· ODE AS Riia 11, Tartu, Tartumaa