Küsimus nr 1028

Kristi küsis (5. veebr 2004)
Hambaarst tegi mulle panoraamröntgeni ja sealt paistis, et 3 tarkusehammast kasvavad viltu. Seega arvas tema, et need tuleks välja opereerida (väljatõmbamisest pidi väheseks jääma). Tema soovitas mul panna aeg kirurgile.
Seega siit ka küsimused:
*kuidas selline protseduur välja näeb
*kas kirurgid on enamus hambaraviasutustes või on nendel eraldi vastuvõtukohad
*palju orienteeruvalt võiks selline asi maksma minna (tean et igal pool on erinevad hinnad aga äkki oskate öelda vähemalt suurusjärgu, kuhu see võiks jääda)

Ilusat talveilma!
Teid ette tänades,
Kristi
Triin Kunsing vastas (2004-02-09 08:56)
Lõikumata või osaliselt lõikunud tarkusehamba eemaldamine toimub kohaliku tuimestusega ehk siis süstiga eemaldatava hamba piirkonda. Järgnevalt tehakse väike lõige limaskestale ehk igemele ning
paljastatakse selle all olev luu, mis vajalikus ulatuses puuriga eemaldatakse, et oleks võimalik hambale juurde pääseda ning eemaldada. Peale hamba eemaldamist õmmeldakse limaskest uuesti kinni.

Paljudes hambaraviasutustes on kirurg, kes eemaldab suhu lõikumata või osaliselt lõikunud tarkusehambaid. Kindlasti ei ole seda võimalust aga igal pool, nii et soovitan lihtsalt üle küsida. Sama soovitus kehtib ka hinnaklassi kohta kuna see kõigub Eesti piires päris ulatuslikult. Mõningatel hambaravidel on ka haigekassaga lepingud, kus haigekassa kompenseerib täiskasvanutele teatud kirurgilised protseduurid, mille hulka kuulub ka tarkusehamba eemaldamine.
Triin Kunsing Triin Kunsing, hambaarst

Haridus: Tartu Ülikool 1995-2000, 2000 a. Stockholmi Karolinska Instituut. Töötab Tallinnas Kliinik 32-s hambaarstina, kus tegeleb eelkõige ravi- ja proteesitöödega

Seotud asutusega:
· Kliinik 32 Tornimäe 5, Tallinn

NB! Meie leht kasutab küpsiseid (cookies) veebiliikluse analüüsimiseks ning kasutajakogemuse parandamiseks. Jätkates veebilehe kasutamist, nõustud küpsiste salvestamisega sinu arvutisse.