10 põhjust, miks muretseda endale lapsed

Lastest on alati olnud palju rõõmu, samuti ettearvamatut kasu.

1. Pärast pidevat kokkupuudet lastega suudad sa taluda stressi ja kiuslikke ülemusi ning töökaaslasi palju paremini kui enne. Edaspidi jääd sa mistahes kohtlemise peale rahulikuks, kuna oled hullemagagi kokku puutunud. Ei karju ju ükski ülemus sinu peale kolm tundi järjest.

2. Pereelus tuleb sul harjuda ootamatute kiirelt muutuvate olukordadega, see valmistab sind ette sarnaste situatsioonide vastu tööl.

3. Laps annab oivalise lahenduse nii mõnelegi keerulisele suhtlemisprobleemile. Sa võid lõpetada telefonikõne ebameeldiva inimesega, lastes beebil torusse nutta või väites, et laps kukub kohe toolilt maha.

4. Suitsetavad või liiga lärmakad külalised võid peletada aeda või rõdule, kuna beebi ei kannata lärmi ega tossu. Ühtlasi annab laps sulle endalegi hea põhjuse suitsetamisest loobumiseks.

5. Tolmule toanurkades ja mustade nõude virnale kraanikausis on nüüdsest hea seletus: võid kellele tahes silmagi pilgutamata öelda, et kraamimisest tähtsam on oma lapsega olla.

6. Võid tüütutelt pidudelt varakult lahkuda, ilma et keegi pahandaks, kui väidad näiteks, et lähed vabastama lapsehoidjat, kes peab jõudma viimasele rongile (võib küll juhtuda, et lahkud ka meeldivatelt koosistumistelt samadel põhjustel). Mõnest arvatavast igavast üritusest võid keelduda juba ette, kuna sa lihtsalt ei saanud lapsehoidjat ja su mees on teadagi pikad päevad tööl.

7. Märkamatult kaob sinu enesekesksus, kuna ei ole aega ega raha käia juuksuri juures või uusi riideid ostmas. Lapsed märkavad niikuinii ära sinu väljakasvanud juuksed, katkised hambad, meigiga peidetud nahavead, ja pärast nende hävitavat hinnangut ei söanda sa ilmselt tänavale astudagi. Kodus ongi põnevam.

8. Igav ei hakka enam iial, ka sel ajal mitte, kui lapsed magavad. Sa leiad ruttu ühise keele kõigi tuttavate lapsevanematega, isegi oma muidu nii reserveeritud ülemusega, kes ka juhtumisi pisikest kasvatab. Tüütud tunduvad ainult lastetud sõbrad, kes endiselt jaksavad lõputult lahata oma pisitillukesi probleeme ning võtavad end nii üliväga tõsiselt. Alles nüüd, kui oled ema, tead, et kõik probleemid võivad olla pärit lapsepõlvest.

9. Lapse läbi avaneb võimalus tunnistada silmast silma oma puudusi, mille olemasolust sul varem aimugi polnud. Laps õpetab sind oma kuninglikul moel - ja sa isegi imestad, millise innuga sa õppust võtad.

10. Lapsevanemaks olemine muudab sind loovaks ja vajalikuks. Sa söödad välkkiirelt appi kukkuvale lapsele, pesed samas juba kakast tagumikku, teed süüa eimillestki ja arendad peensusteni välja oma sõnavara. Lõpuks ometi oled sa asendamatu, sinu leidlikkusel pole piire ja mõnikord õhtutundidel vargsi tehtut analüüsides tunned põhjatut rahulolu.