See lihtne saksa keel

Saksa keel on suhteliselt lihtne keel. Inimene, kes oskab ladina keelt ning omab oskust käänata, õpib selle ilma suurte raskusteta ära. Sedasama kinnitavad kõik saksa keele õpetajad esimese tunni ajal.

Alustatakse der, des, den, dem, die jne. õppimisega ning öeldakse, et kõik ülejäänu järgneb sellele loogiliselt. Lihtsus ise! Et asja selgemalt esitada, toome ühe näite: Esiteks tuleb osta saksakeelne raamat. Näiteks suurepärane nahkköites raamat, mis on trükitud Dortmundis ning räägib hotentottide (saksa k. Hottentotten) tavadest ja kommetest. Raamat kirjeldab, kuidas kängurud (Beutelratten) püütakse kinni ning pannakse puuri (Kotter), mis on kaetud riidega (Lattengitter) kaitseks ilmastiku vastu. Neid puure kutsutakse saksa keeles riidega kaetud puurideks (Lattengitterkotter) ning sellises puuris olevat kängurut kutsutakse Lattengitterkotterbeutelratten. Ühel päeval arreteerisid hotentotid mõrtsuka (Attentater), keda süüdistati ühe rumala ning kogeleja (Stottertrottel) hotentoti ema (Hottentottenmutter) tapmises. See ema on saksa keeles Hottentottenstottertrottelmutter ning mõrtsukas Hottentottenstottertrottelmutterattentater.

Niisiis politsei püüdis mõrtsuka kinni ning pani ta kängurupuuri (Beutelrattenlattengitterkotter), kuid mõrtsukas põgenes.
Otsekohe algas jälitus ning peatselt tuli üks valvuritest ja hüüdis: "Ma püüdsin mõrtsuka (Attentater) kinni!"
"Jah? Millise?", küsis ülemus.
"Lattengitterkotterbeutelratterattentateri", vastas valvur.
"Mida? Riidega kaetud kängurupuuris oleva mõrtsuka?", küsis ülemus.
"Ei, selle Hottentottenstottertrottelmutterattentateri (inetu ning kogelejast hotentoti ema mõrtsuka)" selgitas valvur.
"Ahhaa, sa oleks võinud kohe öelda, et püüdsid kinni Hottentottenstottertrottelmutterlattengitter- kotterbeutelrattenattentateri!"
Nagu siit näha võib, on saksa keel lihtne keel. On vaja ainult pisut huvi asja vastu.