Röntgendiagnostika hambaarsti praktikas

Toimumisaeg 28.-29.nov 2015
Toimumiskoht Swissotel, Tornimäe tn.3, Tallinn
Lektor Dr. Dmitri Rogatskin (Venemaa)
Korraldaja Dental Club OÜ
Osavõtutasu Kuni 10.11.2015: hambaarstid 250.-, assistendid 150.-
Alates 11.11.2015: hambaarstid 300.-, assistendid 200.-
Hindadele lisandub käibemaks 20%
Lisainfo Pavel Belev
Pavel.Belev@dentalart.ee
+372 5292861
Veebileht http://www.facebook.com/DentalClubEstonia

Röntgendiagnostika hambaarsti praktikas.

Lektor: Dmitri Rogatskin (Smolensk)
Arst-radioloog hambaravi kliinikutes "Ortos". Raamatute "Hammaste röntgenoloogia kunst" ja "Koonuskiire kompuutertomogramm. Visualiseerimise alused" autor.


1 päev.

Loenguprogramm:

Hambaravi radiodiagnostika - minevik ja olevik. Millest sai alguse ja missugune suhtumine sellele on meil ja välismaal. Röntgenoloogia või radiodiagnostika? Kas lisavaatluse meetod või ikka esmane? Sada aastat tagasi olnud röntgenpilt. Tehnikad (Raper, Czeschinsky, Hielscer и jm.). Hambaravi röntgenoloogise uuringu kaasaegsed meetodid. Suusisesed hammaste pildid, panoraampildid, teleröntgenogrammid ja kompuutertomogrammid - kasutamise võimalused, näidustused.
Mis on röntgenkiirgus. Kiirgustoru konstruktsioon ja turvalisus sellega töötamisel. Kiirguse omadused.
Annused ja annusemõõtmelised mõisted. Kui palju röntgenpilte saab teha ja millega saab hammaste uurimisel kiirgus koormust võrrelda? Nõuded, reeglid, rumalused ja väljamõeldised. Röntgenfoobiast röntgenhüsteeriani.


Röntgenoloogilise pildi tekkimise printsiibid suusisesel uuringul. Raadioanatoomia ja raadiosemiootika normis ja normist väljas. Luukoe kvaliteedi ja kvantiteedi suhe normis ja patoloogias. Röntgenoloogiline terminoloogia hambaarsti sõnavaras. Miks röntgenpildil "ei ole näha kõike" ja mida saab tõeliselt näha suusisesel hamba röntgenogrammil. Ühesuguste patoloogiliste protsesside erinevused pildi konfigurtasioonis ja tiheduses sõltuvalt anatoomilisest individuaalsusest ja projektsiooni valikust. Pluss-kude - osteosklerootilised muutused röntgenoloogilisel pildil patofüsioloogilisest seisukohast. Luukoe destruktsioon ning selle olemine kahe- ja kolmemõõtmelisel pildil. Visuaalselt määratud dekaltsinatsiooni ja traditsioonilise hüstoloogilise analüüsi korrelatsioon (võrdlemine) - tuttavad müüdid ja objektiivne reaalsus. Mis on tegelikult periodontiit ? Vana nõukogude klassifikatsiooni ja kaasaegse Ülemaailmse Haiguste Klassifikatsiooni erinevused. Kontuuri vormistavad pildi elemendid ja tõelised kahjustuse suurused - suusiseste röntgenite ja kompuutertomogrammi võrdlus. Pildi konstatatsioon ja interpretatsioon suusisesel hamba röntgenil. Juure apikaalse kolmandiku ja selle ümbritsevate kudede anatoomia ja raadioanatoomia. Juurekanali täitmise kvaliteedi hindamise kriteeriumid röntgenil. Keeruliste juurte/ juurekanalite anatoomiaga hambad - kuidas neid "kinni püüda", et näha kõike vajalikku. Tõelised kollateraalid ja parodonto/periodontaalsed destruktsioonid. Milles on erinevused periimplantiidi diagnooosimisel kompuutertomogrammi ja suusiseste röntgenülesvõtete abiga? Endodontilised meistriteosed, vead, nüansid suusisestel röntgenitel. Luukoe taastamise jälgimine peale ravi - paranemise kriteeriumid. Materjali viimine üle apeksi - mis kahjustab alalõualuu närvi? Suusiseste röntgenite hindamine võrreldes kompuutertomogrammiga.



2 päev.

Loenguprogramm:

Digitaalse röntgeni süsteemid - kas kallis lõbu või töö instrument. Millest kompleks koosneb ja digitaalse röntgenogrammi tekkimise printsiibid. Analoogse ja digitaalse pildi eelised ja puudused. Kas kõik digiröntgenid on ühesugused? Digiröntgenite tarkvara, erinevate programmide võimaluste kasutamine. Väga vajalikud ja üldse mitte vajalikud digiröntgeni tarkvara instrumendid.
Kuidas õigesti teha hammastest pilte - suusisese röntgenoloogia positsioneerimise alused. Hammaste pildistamise nüansid, printsiibid, reeglid. Diagnostliste vigadeni viivad positsioneerimise vead. "Mis nurga all" on vaja teha pilte õigesti ja kuidas neid teha ei tohi.
Ortopantomogramm. Mis on hammaste panoraampilt. Pildi saamise ja pildistamise tehnilised aspektid. Röntgenoloogiline anatoomia ortopantomogrammil. Mida saab näha, mida mitte. Kvaliteetne panoraampilt erinevate hambumuse anomaaliatega. Moonutused panoraampilidl - tõelised ja väljamõeldud. Ortopantomogrammi tegemise tehnika. Tavalised vead positsioneerimisel - kuidas neid ära tunda ning patoloogiaga mitte kokku segada. Röntgenoloogiline uuring digitaalsete panoraamtomogrammidega. Mõnede anatoomiliste moodustiste röntgenoloogilised omadused.
Levinumate näo- lõualuude patoloogiate diferentsiaal diagnostika ja röntgen semiootika panoraam piltide abil. Piltidel avalduvad destruktiivsed ja sklerootilised muutused - nende seos normi ja patoloogiaga. Idiopaatiline ja reaktiivne osteoskleroos, kondenseeruv osteiit, luusisene hüperostoos, endostoosid ja eksostoosid. Lõualuude tsüstid - iseloomulikud radioloogilised nähud ja diferentsiaal röntgendiagnostika ( radikulaarsed, residuaalsed, paradentaalsed, globulomaksillaarsed, follikulaarsed, keratotsüstid).
Kompuutertomogramm hambaravis. Uuringu ajalugu. Pildi tekkimise printsiip. Näo- lõualuude eri kompuutertomograafid - tööprintsiip ja kasutusala. Koonuskiir kompuuter tomograafite omadused. Tarkvara omadused, sellega töötamise baasalgoritm. Patoloogiliste muutuste ja näö-, lõualuude individuaalsete anatoomiliste ehituste visualiseerimise võimalused kompuutertomogrammiga. Erinevad kompuuter tomogrammi võimalused võrreldes traditsiooniliste uuringute meetoditega. Panoraampildi rekonstruktsioon kolmemõõtmelisest mudelist. Eelised ja erinevused standard panoraampildist. TRG rekonstruktsioon kompuutertomogrammi andmetest ja kolme mõõtmelise mudeli eelised ortodontilises uuringus. Erinevate patoloogiate võrdlus kompuutertomogrammiga ja traditsiooniliste röntgenuuringutega. "Häguste piiridega luukoe muutused" - kliiniline müüt. Uuringute resultaatide võrdlus: juuremurd, periapikaalsed muutused, parodontiit, kasvajad, traumad jm. Juurte ja juurekanalite arv, kuju, vorm kompuutertomogrammi andmete alusel. Juurekanalite uurimine enne ravi algust. Virtuaalne endoskoopia. Endodontiliste tüsistuste visualiseerimine, mis on nähtamatu standard röntgenitel. Juurekanalite arvu ja vormi anomaaliatega hambad (kolme juurega premolaarid, C-shape kanalid, taurodontia, lingvaalsed invaginatsioonid jm.) - kas haruldane nähtus või igapäevane reaalsus? Luukoe destruktiivsed ja produktiivsed protsessid kolmemõõtmeliselt. Kompuutertomogramm ortodontias. Retineerunud ja välja lõikamata hammaste ruumiline asukoht erinevate visualiseerimise viisidega. Kompuutertomogramm - parodontoloogia objektiivne reaalsus. Implantatsiooni planeerimine proffessionaalsete programmidega. TML liigese kolme mõõtmeline pilt. Põskkoopa uurimine koonuskiir kompuutertomogrammiga.

Viimati muutis: Hambaarst.ee 14.11.2015

Vaata ka neid koolitusi

22.-23.jaan 2016
Tallinn
Conference 32- 3rd Annual Nordic Interdisciplinary Dentistry Conference
Lektor: Francesco Amato, Francesca Vailati, Martin Martma, Lauri Vahtra, Kirsten Nigul, Piret Väli
Korraldaja: Kliinik 32
12.-13.jaan 2016
Tallinn
Damon System: 10 steps for efficient, predictable and stable treatment!
Lektor: Dr Sergei Tihhonov
Korraldaja: Eesti Ortodontide Selts
4.dets 2015
Tallinn
EHL loengupäev
Lektor: Dr. Hannu Laamanen,DDS,MS, dr.Diana Ingerainen, Maarja Kirss, Toomas Lõhmuste, Olavi Pihlamägi
Korraldaja: Eesti Hambaarstide Liit
28.nov 2015
Tallinn
Implantoloogia loengupäev
Lektor: Dr. Kris Chmielewski
Korraldaja: Sirowa Tallinn AS
17.-18.okt 2015
Tallinn
17.okt 2015
Tallinn
16.okt 2015
Tallinn
Insignia koolitus
Lektor: Dr Michael Tulchinsky
Korraldaja: Ortomax OÜ
16.okt 2015
Tallinn