Õpetajalt õpilasele

Toimumisaeg 11.mai 2015
Toimumiskoht Tallinna Õpetajate Maja, Harjumaa
Lektor Meryli Tõeleid
Korraldaja Projekt "Laste hammaste tervis"
Osavõtutasu -
Lisainfo
Veebileht http://kiku.hambaarst.ee

Eesti Hambaarstide Liidul on hea meel Teid kutsuda “Laste Hammaste Tervis” koolitusele Õpetajate Majja.

Viime läbi tervist edendavat projekti "Laste Hammaste Tervis". Projektorganisatsiooni missiooniks ja visiooniks on 3-19 aastaste laste suuhügieeni kujundamine kaariese ennetamiseks ja leviku vähendamiseks ning lastevanemate teadlikkuse tõus kaariese esmasest ennetamisest sealhulgas sidusrühmade pädevuse tõusu kaudu.

Hambakaaries mõjutab lapse tervist, arengut, enesehinnangut ja õppimist.

Kaariesest kahjustatud hammastega kaasnevad väga suured kulud nii ühiskondlikult kui ka individuaalselt. Ajalooliselt pole suuhaigusi eriti tähtsustatud, sest võrreldes näiteks samamoodi ebatervislikust eluviisist tuleneva teise tüübi suhkurtõvega, on hambahaigus harva otseselt eluohtlik. Õnneks on viimastel aasta kümnenditel mõistetud, et suutervis on oluline üldtervise osa ja elukvaliteedi indikaator.

Loengul selgitatakse, kuidas mõjutab suutervis üldtervist ja elukvaliteeti. Proaktiivselt ehk tulevasi probleeme ennetavalt  ja suutervist edendades on võimalik kõiki sotsiaalseid klasse võrdselt aidata. Selleks, et meil kasvaks tervete hammastega laste põlvkond tuleb tähtsaimaks pidada lasteaia- ja koolipersonali tervisteadlikkuse tõstmist, mida rõõmuga loengul käsitleme.

Loengu algus 15.00.

Viimati muutis: Meryli Tõeleid 15.04.2015